Οδηγός επιβίωσης για neokiprious μαθητές δημοτικού / Μαθαίνω πότε ζητώ τουαλέτα

Εισαγωγή
Σήμερα θα ασχοληθούμε με το ζήτημα της τουαλέτας κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Είναι ζήτημα πολύ σημαντικό που δεν πρέπει κανείς να το υποτιμά, καθώς μια βόλτα στην τουαλέτα θα σας ξεμουδιάσει, θα τονώσει την κυκλοφορία στο αίμα, θα σας προμηθεύσει με καθαρό αέρα, θα αποβάλετε την μασχατίλα και την ποδαρίλα της τάξης και θα ξαλαφρώσει την κύστη σας. Ακολούθως θα επιστρέψετε στην τάξη πιο ξύπνιοι και με πλήρη διαύγεια για να μπορέσετε να αποδώσετε τα μέγιστα στο μάθημά σας. Πρόκειται για ένα νόμιμο τρόπο δραπέτευσης από το ασφυκτικό περιβάλλον της τάξης. Δυστυχώς το να πετύχετε να πάτε τουαλέτα κατά τη διάρκεια του μαθήματος δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά ευτυχώς ούτε και ακατόρθωτο.
Το κρίσιμο σημείο του ΑΝΣΚ* μας είναι το χρονικό σημείο στη διάρκεια του μαθήματος που πρέπει να ζητήσετε να πάτε στην τουαλέτα. Αφού όπως είπαμε πιο πάνω πρόκειται για δραπέτευση τότε πρέπει να τύχει ενδελεχούς σχεδιασμού.

Ποτέ στην αρχή ή στο τέλος του μαθήματος
ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην ζητήσετε ποτέ τουαλέτα πριν περάσει το πρώτο δεκάλεπτο! Ο δάσκαλος θα νευριάσει και θα σας πει το κλασσικό “μάνι μάνι; γιατί εν επήες το διάλειμμα”; Εσείς θα αναγκαστείτε να πείτε είτε “τωρά μου ήρτε” ή “εξήασα” ή “έπαιζα” ή “εν επρόλαβα”, απαντήσεις που δεν γίνεται να μην σας εκθέσουν στους συμμαθητές σας και στον δάσκαλο.
Το ίδιο ισχύει και για τα τελευταία 8-10 λεπτά του μαθήματος. Η δασκάλα θα σας πει “κάμε υπομονήν τζαι εννα παίξει το κουδούνιν σε λλίον” και είναι δύσκολο να απαντήσετε χωρίς να πείτε “εν αντέχω κυρία”, απάντηση που θα σας φέρει επίσης σε δυσάρεστη θέση.

Ποτέ σε ερώτηση δασκάλου
Ακόμα κάτι που πρέπει να αποφύγετε είναι να σηκώσετε το χέρι σε μια ερώτηση του δασκάλου, όχι με σκοπό να απαντήσετε αλλά για να αιτηθείτε τουαλέτα. Αυτό συνιστά μέγα σφάλμα. Ειδικά σε περίπτωση που ο δάσκαλος παλεύει να πάρει μια σωστή απάντηση μετά από σωρεία λανθασμένων και κρέμεται η αξιοπρέπειά του από μια κλωστή -στην περίπτωσή μας την απάντησή σας. Σας δίνει λοιπόν τον λόγο κι εσείς αντί να τον λυτρώσετε του λέτε:

- Κύριε, εεεε, χέλω ττόιλε. να πάω;

Εδώ ό,τι και να ακούσετε μετά θα πρέπει να το καταπιείτε και δεν χωρά ούτε μισή δικαιολογία.

Πότε ζητώ τουαλέτα
Βρισκόμαστε λοιπόν στο 11ο - 15ο λεπτό του μαθήματος και όπως είπαμε είστε σε εγρήγορση και κάνετε την παρουσία σας αισθητή συμμετέχοντας όπως μπορείτε πχ με απαντήσεις ή με απορίες. Δείχνετε ότι σας ενδιαφέρει πολύ το μάθημα και πως δεν θα θέλατε να το χάνατε με τίποτε.

Είναι εδώ ο κρίσιμος χρόνος που κάποιος θα βρεθεί να ζητήσει τουαλέτα και πρέπει να είστε εσείς οι πρώτοι. Αυτό γιατί ο πρώτος που ζητάει αντιμετωπίζεται με κατανόηση από τον δάσκαλο, ο δεύτερος με καχυποψία και ο τρίτος με θυμό ή στην καλύτερη περίπτωση με ειρωνία. Αυτό συμβαίνει επειδή ενώ είναι λογικό σε μια τάξη των 20 neokipriwn ένας να θέλει τουαλέτα σε διάστημα 13 λεπτών, από την άλλη είναι παράλογο στο ίδιο διάστημα να κατουρηθούν άλλοι δύο ή έστω τρεις neokiprioi. Ο δάσκαλος θα υποψιαστεί ότι προσπαθείτε να τον ξεγελάσετε, ή ότι βαριέστε το μάθημά του με αποτέλεσμα να θικτεί και να εξοργιστεί.

Όταν αποφασίσετε ότι ήρθε η ώρα να κάνετε την κίνηση σηκώνετε το χέρι σας και ζητάτε ευγενικά:

- Κύριε, γίνεται να πάω τουαλέτα;

Με τούτη τη φράση αφήνετε να νοηθεί ότι η εξουσία είναι στα χέρια του δασκάλου και ταυτόχρονα αφού η λέξη μπορώ απουσιάζει από την ερώτηση, αποφεύγετε την ειρωνική απάντηση “ναι, μπορείς αλλά μεν πάεις”.

 
Πώς πάω τουαλέτα
Αφού πάρετε την άδεια σηκώνεστε και με σταθερό και ταχύ βήμα αλλά χωρίς να τρέχετε και  πηγαίνετε προς τις τουαλέτες. Μπορείτε να χαλαρώσετε το βήμα σας πάνω στις σκάλες ή στην αυλή, αλλά πρέπει να δείχνετε βιαστικοί μπροστά στο γραφείο των δασκάλων. Το θέαμα του μαθητή που σφυρίζει αδιάφορα ή χάσκει εδώ κι εκεί πηγαίνοντας τουαλέτα είναι πολύ προκλητικό για τους δασκάλους που κάνουν το κενό τους και πιθανόν να γίνετε αντικείμενο συζήτησης στο διάλειμμα.

Μην κάνετε ποτέ πάνω από 5 λεπτά στο σύνολο για να αποφύγετε την παρατήρηση “άρκησες”. Αν συμβεί όμως, τότε απαντήστε “έννεν πισσιά μου που έκαμα”. Τούτο θα σας φέρει σε δυσάρεστη θέση αλλά ο δάσκαλος θα το σταματήσει εδώ.

Τέλος, αν παρόλ’ αυτά κάποιος άλλος σάς προλάβει και πάρει άδεια για τουαλέτα ποτέ ΜΗΝ ΖΗΤΗΣΕΤΕ τουαλέτα πριν αυτός επιστρέψει! Οι δάσκαλοι εκνευρίζονται πολύ σε τέτοια περίπτωση και συνήθως απαντούν το εξής παράλογο: περίμενε να έρτει πίσω ο άλλος! Αυτή η απάντηση του δασκάλου όσο χαζή και υποτιμητική και αν ακούεται δεν σηκώνει συζήτηση.


Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Η πιο πάνω τακτική αδικεί την συνεπή μαθήτρια που πραγματικά χρειάζεται να πάει τουαλέτα στο 18ο λεπτό αλλά κανείς δεν είπε πως η ζωή είναι δίκαιη. 


20 σχόλια:

  1. όπως σου λέω κάθε φορά, ΑΛΛΑΞΕ ΔΟΥΛΕΙΑ! Άλλα πώς θα επιβιώσεις γράφοντας μόνο τέτοια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν ήταν δουλειά εν θα ήταν τόσον απολαυστικό. θέκκιου ένιγουεϊ :)

      Διαγραφή
  2. Κύριε κύριε αν θέλει ο δάσκαλος να πάει τουαλέτα τη γίνεται???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στα τόσα χρόνια εν έτυχε να θέλω πισσιά μου την ώρα του μαθήματος. έσιει τζαι διάλειμμα. αν εγίνετουν θα εφκαίναν ούλλοι για τσιάρον, πισσιά τζαι τηλεφωνήματα!

      Διαγραφή
  3. Πάλι καλά που μεγάλωσα τζαι πάω όποτε θέλω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν θυμούμαι ποτέ να επήα τουαλέττα στο σχολείο για να κάμω είτε νο 1 ή νο 2... :S γιάξ ασπούμεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το πιο μεγάλο πρόβλημα! Άτε να έβρουμε την κατάλληλην ώρα για να σηκώσουμε το χέρι για τουαλέττα.

    Έτσι έκανε και η μικρή νεράιδα ετών 6.
    Τελικά... δεν την ήβρεν και... εκατούρησεν πάνω της.
    Ευτυχώς ήταν η τελευταία ώρα και έπιασεν την η μάμα της.

    Από τις στιγμές της ζωής μου που μου προκαλούν ακόμα ντροπή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλά θλιβερή ιστορία τούτη. η επιβίωση των παιδιών στην ζούγκλα του δημοτικού σχολείου. σήμερα που εν είχαμε ούτε φως ούτε θέρμανση, σαν δάσκαλος στο σχολείο της κόρης μου και βλέποντας τι αχούριν είναι ένιωσα ντροπή για ούλλους μας.

      Διαγραφή
    2. ναι αλλά το θέμα είναι τι θα κάμετε πρακτικά για να μεν ψοφούν τα μωρά τζαι εσείς που το κρύο

      κλείστε τους το τζαι κανεί

      Διαγραφή
    3. κάμνουμεν ότι μπορούμε για να νομίζουν ότι εν φυσιολογικό τούτο που ζουν για να μεν τους πληγώσουμε. εν κρίμα να νιώθουν που τούτη την ηλικία ότι εν αδικημένα.

      Διαγραφή
  6. xaxa,epatha oti k h neraida,hmoun 2a dhmotikou,htan teleutea ora k en me afhse h daskala na pao giati htan dialeima prin k etsi ekatourhsa pano mou en emporousa na sfikto allo. etsi eperimena na fuoun oloi,ekatevasa ta xeria ths tsantas telia kato gia na kruvei ton vvregmeno pisino kai xekinisa gemath ntroph na pao spiti,meta den thumoumai ti egine.
    pantos h sugkekrimenh daskala ekame mou megalh zhmia tous protous mhnes ths sxolikhs xronias.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. έσιει πολλές δασκάλες τζαι δασκάλους έτσι. αλλά έσιει πιο πολλούς καλούς. ελπίζω να ήβρες τέθκοιους πιο μετά.

      Διαγραφή
  7. Εγω παντως εξαιτιας της αδικιας....ειχα κατουρηθει και πανω μου μικρη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για να μεν έχω λοιπόν τα κοπελούθκια να τρων την ώρα τους σκεπτόμενοι πότε εν η κατάλληλη ώρα να ζητήσεις να πας τουαλέτα αντί να προσέχουν στο μάθημα, αφήνω τους να πηαίνουν όποτε θέλουν χωρίς να ρωτούν με μόνο περιορισμό να μην πηγαίνουν 2 ταυτόχρονα και να πηγαίνουν 1 φορά το ογδοντάλεπτο. Αν κάποιος το εκμεταλεύται χάνει το δικαίωμα του ελεύθερου κατουρήματος την ώρα που θέλει... Έτσι ήβρα την ησυχία μου τζαι γω τζαι τα κοπελούθκια του κόσμου. Το μέγα θέμα της τουαλέτας έλειξε!!!! Πάμε για άλλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή