Περιμένοντας το ματς


- Τι περιμένουν τόσα πλάσματα στην πιτσαρία, στον σύλλογο, στο περίπτερο, στο πούκκικο, μπροστά που τεράστιες οθόνες;

   Είναι το ματς, θα αρχίσει σε λίγο.

- Γιατί εν είναι σπίτι με τις οικογένειές τους μιαν Κυριακήν που την έχουν;

  Είναι η σαλαμιναποελαελομόνοια που θα παίξει, εν σημαντικό παιχνίδι, πάει για πρωτάθλημα φέτος τζαι μετά θα μπει ομίλους του τσιάμπιολλιγκ, να πιάει πολλά ευρώ να γοράσει παίχτες ξένους, ακριβούς! Η οικογένεια μπορεί να περιμένει. Μάλλον όι, θώρε, έσιει τζαι κοπελλούθκια μαζί τους.

- Εν έχουν τίποτε άλλο να κάμουν; Μια βόλτα στη φύση με τα κοπελλούθκια, να σκάψουν τη γη, να θκιεβάσουν ένα βιβλίο, να πιουν έναν καφέ με φίλους, να ζωγραφίσουν, μια ζωή εν τούτη, ξέρεις...

  Ναι, ξέρω αλλά είπαμε, εν σημαντικό παιχνίδι σήμερα, εξάλλου ποττέ εν ήταν της λογοτεχνίας τζαι των εικαστικών, ούτε βόλτες θέλουν μέσ' την φασαρία. Εν Κύπρος δαμέ, ρε αχάπαρε.

- Γιατί οι παίχτες εν γεμάτοι τατουάζ τζαι ππίρσινγκ τζαι πελλά κουρέματα;

  Τζοιμάσαι, οι παίχτες εν σούπερ σταρς, κάμνεις χάζι να τους θωρείς, ενόμισες εν μόνον για να κλωτσούν την μάππαν; Εξάλλου εν πάμπλουτοι, αξίζουν το. Να, τζείνου η γεναίκα εν μοντέλλο, τι θα κουτσομπολεύκει ο κόσμος το διάλλειμμα;

- Γιατί φωνάζουν τζαι νευριάζουν τζαι βρίζουν μανάες τζαι χριστοπαναγίες;

  Εν ο διαιτητής που φταίει, κάμνει αδικίες, έκαψε την ομάδαν τους, εν πουλημένος, εν άχρηστος, εν αντισαλαμιναποελαελομονοιάτης.

- Μα γιατί σηκώννουνται άξιππα τζαι φεύκουν νευριασμένοι ούλλοι;

  Εδιακόπην το παιχνίδι! Ερίξαν μέσα φωτοβολίδες οι οπαδοί, ετραυματιστήκαν παίχτες, επιαστήκαν οι υπόλοιποι να δερτούν. Πλέον ματς εν υπάρχει.



Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς ματς; Πού θα παν τόσα πλάσματα Κυριακήν δείλις; Το ματς ετούτο ήταν μια κάποια λύσις.






11 σχόλια:

  1. Προχτές είπε μου άθρωπος 65 χρονών ότι εν ετζοιμήθηκεν καλά επειδή έχασε το αποέλ που την Παρί. Ότι ένοιωθε θλίψη, στεναχώρια, απογοήτευση.
    Επροσπάθησα να του πω ότι εν μάππα, εν τον επηρεάζει κάπως προσωπικά. Κανούν μας τα βάσανα τζαι οι έννοιες της ιδιωτικής μας ζωής, εν θα στενοχωρκούμαστεν τζαι για τούτα.
    Είπε μου εν που εν θωρώ μάππα τζαι γι'αυτό εν καταλάβω.
    Εν ασχολήθηκα παραπάνω να του εξηγήσω ότι εν παλαβός. Νομίζω καλά έκαμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πιο πολλά μαραζώνουν για την μάππα παρά για τα προσωπικά τους! καλά έκαμες, ούτε εγώ ασχολούμαι γιατί εν σαν τα θέματα θρησκείας. χάσιμο χρόνου!

      Διαγραφή
  2. Καταλαβαίνω το πνεύμαν τζιαι εν είναι κάθετα αντίθετος, διότι όντως η ζωή εν μιτσιά τζιαι εν γεμάτη όμορφα πράματα να κάμεις, να δεις τζιαι να ζήσεις.
    Αλλά δεν πρέπει να ππέφτεις στην παγίδαν να υποτιμάς την επίδρασην της μάππας στες μάζες. Υπάρχουν λόγοι που έχουμεν τα φαινόμενα που περιγράφεις, τα οποία ναι έχουν την άshιημην, έχουν τζιαι την όμορφην, έχουν τζιαι την κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικήν όψην τους.
    Συστήνω το βιβλίον "Ποδόσφαιρο: Μια θρησκεία χωρίς απίστους" των Μπογιόπουλου/ Μηλάκα για περαιτέρω "εμβάθυνση" στο θέμαν, έθθα το μετανιώσεις.
    By the way, εψές επήα στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" για το Ανόρθωση-Οθέλλος. Το πρωίν είχαμεν βουρήσει με τα κοπέλια μου στον αγώνα δρόμου στον παραλιακόν της Λάρνακας. Τζιαι τα θκιό είχαν τη χαράν τους. Εν αποκλείει το έναν το άλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μα ακριβώς εν για την επίδραση της μάππας στις μάζες που μιλώ. δαμέ λέμε για ανθρώπους που ζουν για τούτο το πράμα. σχεδόν ούλλοι γυρό μας.

      Διαγραφή
  3. Συμφωνώ με Γουφ. Και δεν είμαι και τόσο της μάππας.

    Μην να ακυρώνεις κάτι που απλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει. Αν προσπαθήσεις έστω και λίγο να κατανοήσεις τους άλλους σε τέτοια θέματα, τότε θα μάθεις πολλά πράγματα. Εμένα το ποδόσφαιρο παλιά με εκνεύριζε. Τώρα πια απολαμβάνω να βλέπω μεγάλους αγώνες, αλλά μόνο στο γήπεδο, δεν με κρατά η Τιβι. Το γήπεδο έχει φανταστική ατμόσφαιρα κάποιες φορές.

    Δες το και αλλιώς, Μπορεί να κερδίσεις και κάποια αγόρια μαθητές σου αν τους κάνεις και κανένα αστείο για τη μάππα. Μην σου πω και πολύ περισσότερα κορίτσια.

    Επίσης, γιατί όχι το ποδόσφαιρο να μη γίνει μια οικογενειακή 'έξοδος'. Οκ, με τη μαμά μπορούν να πηγαίνουν θέατρο, σινεμά, πάρκο, με το μπαμπά ποδόσφαιρο, ψάρεμα, τρέξιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν είναι επειδή εν με ενδιαφέρει. απεναντίας με στεναχωρεί που το μόνο που σκέφτουνται εν τούτο. ούτε θέλω να τους κερδίσω κάνοντας αστεία για την μάππα, αφού εν ξέρω τέτοια αστεία. μάλιστα άμα με ρωτούν τι ομάδα είμαι για να με κατατάξουν λαλώ τους ότι εν με ενδιαφέρουν οι ομάδες τζαι τα κόμματα και να μην με ρωτούν. βλέπουν με παράξενα στην αρκή αλλά σιγά σιγά μαθαίνουν ότι υπάρχει και το διαφορετικό και να το αποδέχονται. οπότε έρχομαι στην αρχή και λέω ότι τελικά ρατσισμό δέχουνται όσοι εν μιλούν για τη μάππα.

      και στο τέλος αφού δεν μιλούμε για το άθλημα καθ' αυτό αλλά για τα κόμματα, το πόσα πιάνουν οι παίχτες, για το ποιους αδίκησε ο διαιτητής, για τις τιμωρίες, τα επεισόδια, τις κάρτες φιλάθλων κλπ.

      Διαγραφή
  4. "Φώτα, μικρά-μεγάλα,
    έργα πορνό και μπάλα για τους φτωχούς,
    στους τοίχους διαφημίσεις,
    παντού και πάντα λύσεις για τυχερούς."

    http://youtu.be/TBWUg98y6qk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα Νίκο,
    Σαννα τζιαι συφφωνώ με τον Γούφι τζιαι την Κολόνα ( τζιαι μαζί σου σε ότι αφορά την κακή πλευρά του θέματος που, λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν την προσυπογράφω ).

    Αγαπώ το ποδόσφαιρο που μωρό ( μπορεί ναν γονίδια ). Τα καλλύττερα μου ( τζιαι σπάνια ) δώρα ως παιδί ήταν μάππες. Ετζιημούμουν τζιαι είχα τες στο προσκέφλο μου. Σημαντική θέση στες παιδικές μου αναμνήσεις ήταν η αναμονή μου που την προηγούμενη νύκτα να ξημερώσει για να παίξω ποδόσφαιρο. Θυμούμαι ακόμα την μυρωθκιάν του δέρματος της μάππας τζιαι του γράσου που εβάλλαμεν για να αντέξουν παραπάνω οι ραφές της. Ξέρω ότι το γκολ, ιδίως αν το βάλλεις εσύ, διά σου τεράστια χαρά. Αν το βάλλει η ομάδα σου πάλε διά σου χαρά, αν το τρώει διά σου λύπη. Είναι ένας στόχος ( Goal ), μια επιτυχία. Φυσικά δεν είναι το παν η μάππα αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορεί να είναι τζιαι καλό. Εν όπως ούλλα τα πράματα. Πρέπει να το χειρίζεσαι σωστά.

    Επειδή είναι δημοφιλές, πολυσηζητημενο, επίκαιρο κλπ. μπορείς να το αξιοποιήσεις π.χ. χρησιμοποιώντας το ακόμα τζιαι για να για να γράψεις μιαν πετυχημένη παρωδία όπως τη δική σου Νϊκο. Έβαλες έναν Goal αν δεν το εκατάλαβες. τζιαι αρκετά θεαματικόν.

    Όντως όμως εμέναν κάποτε περνά που τον νουν μου. Και τώρα τι κάνουμε χωρίς ματς. Πολλές φορές όντως είναι μια λύσις για πολλούς ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου kkai-Lee! Αρέσκει μου τζαι μέναν η μάππα, μεν νομίζεις. Βλέπω ανελλιπώς το CL κάθε χρονιά τζαι κυρίως άμα συμμετέχει ομάδα του τόπου, βλέπω κάθε της παιχνίδι.

      Αλλά εν θέμα προτεραιοτήτων...

      Διαγραφή